עוגת תפוחים

עוגה מעולה... מהירה - והרי זה בעצם מה שחשוב !, מערבבים את כל המצרכים ומהר לתבנית, הבית מריח מדהים (ואם לגלות את האמת, גם כל השכונה !), מומלץ בחום עם תפוחים (אפשר גם גלידת וניל ליד...) ואפשר גם להסב את התפוחים לפירות אחרים לפי העונה.
חשוב - יש לאחסן את העוגה במקרר (אם היא לא נגמרה לפני) ולחמם קלות לפני ההגשה.

המרכיבים

בלילה
1 ק"ג תפוחים חתוכים לקוביות
1 כף קינמון
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח + שקית אבקת אפיה)
3 ביצים
ניתן להוסיף אגוזים (לא לילדים)
לציפוי
2 כפות סוכר
1 כף קינמון

הכנה

חותכים את תפוחי העץ לקוביות (1 ס"מ)
מכניסים את הביצים למיקסר, מקציפים, מוסיפים את השמן, מוסיפים את יתר הרכיבים היבשים לערבול במיקסר, לאחר שכל  המרכיבים מעורבבים היטב שופכים לתוך הבלילה לקערת המיקסר את התפוחים, מערבבים ושופכים לתבנית משומנת היטב.
מפזרים על הבלילה שבתבנית סוכר וקינמון בנדיבות (זה עושה אח"כ שכבה קריספית מעולה)
מכניסים לתנור ל 30 דקות בחום של 180 מעלות ומגישים !

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design