קרפים

קרפים, קרפים, קרפים – אצלנו במשפחה זהו מאכל לאומי, ב"חלום" כבר ניסינו את המתכון בהצלחה מרובה.
הקרפ הוא מהמתכונים הפשוטים ביותר לביצוע ולטיגון – מיתוס הקרפ הראשון, ישבר כאן ועכשיו – לא זכור לי קרפ ראשון ש"נהרס" מזה שנים רבות של טיגון קרפים. תעקבו אחר ההוראות המאוד מסובכות המופיעות למטה ותבינו איך לא קורה אסון/פדיחה בדמות ה"קרפ הראשון".
ויווה לה פרנס...

המרכיבים

בלילה
2 כוסות קמח
4 ביצים
1/3 כוס סוכר (אפשר פחות, לא להגזים בפחות)
150 גרם חמאה מומסת (בבקשה לא להחליף במשהו אחר)
3 כוסות חלב.
גרידת לימון מלימון אחד – מומלץ
1 פקק תמצית וניל – מומלץ ומומלץ יותר מתמצית אמיתית
חמאה לטיגון

הכנה

לקערת המערבל להכניס, קמח, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל לערבב קלות להוסיף 4 ביצים וחצי כוס חלב להפעיל את המערבל במהירות בינונית ל19- שניות.
להוסיף חמאה 1/3, 1/3, 1/3 עד לאיחוד. להוריד את מהירות המערבל ולהוסיף חלב בהדרגתיות. להמשיך לערבב במהירות איטית כ2-3 דקות וזהו.
המהדרין יניחו לבלילה להיות במקרר כשעה – אני לא. (בזבוז זמן).

טיגון ומיתוס
מחממים מחבת עם טפלון (לא חייבים מחבת קרפים) מוסיפים חמאה, בערך כף, מפזרים אותה על כל המחבת כולל שוליים.
לוקחים במצקת או כוס מידה (של 1/3 או 1/2) מהבלילה יוצקים על המחבת ומפזרים באופן אחיד על כל המחבת באמצעות נענוע של המחבת.
מחזירים לאש ממתינים עד שהקרפ משחים קלות בשוליים והופכים לצד השני לעוד 30 שניות ולצלחת.
כך לעשות אם יתר הבלילה. אחת ל2-3- קרפים להוסיף כפית חמאה למחבת.
היה וקרה אסון ואחד הקרפים (לא הראשון) נהרס, תפתחו את כלי הסוכר לקפה בלי שאף אחד יראה, טבלו בסוכר, סחטו מעט לימון על השיש ושוב טבלו.... ואז... לאכול, מעדן.

מילויים וחיות אחרות
ניתן למרוח נוטלה
ניתן למרוח ריבה
ניתן למרוח דבש
ניתן לפזר סוכר ואז לימון
ניתן למרוח נוטלה וחתיכות בננה – מומלץ בחום רב.
ניתן להחזיר למחבת על אש חלשה לפזר סוכר לצקת מעט ליקר עדיפות לגראנד מרנייה (פלצנות לשמה) להטות מעט לכיוון האש להדליק את אדי האלכוהול ולהרגיש בשאנז אלייזה.
כמובן שאפשר עוד מגוון רחב של מילויים אבל ה4- הראשונים הם הפופולאריים ביותר (אצלי).
חובה לנסות בבית...

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design