קרמבל תפוחים ובננות

עוגה פשוטה ביותר משך ההכנה 15 דקות בלחץ. ניתן להכין אותה מראש אך היא מדהימה כשהיא חמה והשחיטות היא בדמות גלידה שניתן לצרף בכל רגע.
חממו מנועים טיסה קצרה בסוף הפתעה

המרכיבים

לתבנית של 15/25
2 תפוחים גדולים –קלופים וחתוכים לקוביות
2 בננות גדולות – קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 + 1/4 כוס סוכר
100 + 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח
2 כפות קורנפלור
2 כפיות קינמון

הכנה

חממו תנור ל175 מעלות
בקערת המערבל להכניס קמח, 1/2 כוס סוכר, 100 גרם חמאה ולערבב על מהירות בינונית עד ליצירת פרורים. (2 – 3 דקות)
לתבנית להכניס תפוחים, בננות, קינמון, קורנפלור, 1/4 כוס סוכר , 50 גרם חמאה, לערבב בעדינות בידיים לפזר על כל התבנית.
לפזר מלמעלה את פרורי הבצק ולתנור למשך 25-30 דקות על להזהבה של הבצק.
חם מאוד - טעים "חבל על הזמן" !
ניתן גם במקום תפוחים ובננות אפשר רק תפוחים או שזיפים או אגסים עדיפות על פירות קשים (לא חובה).
פקק תמצית וניל וגרידת מלימון אחד כתוספת לפרורים מוסיפים המון.
כמובן גלידה ליד/מעל/מתחת הינה שילוב מנצח.
הגשה – אפשר לאפות בכוסות הגשה שקופות או אטומות, בסגנון הכוסות של המשקאות החריפים – אבל אז הגלידה חייבת לבוא מלמעלה

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design