קציצות סגולות

דברנו על גיוון בקציצות הכתומות, הנה כאן התחלתי לעשות זאת.
לאחר שניסיתי מספר פעמים את הכתומות עם רוטב ובלי רוטב החלטתי לגוון. נעזרתי בסלק למען הגיוון, את הסלק ניתן לאכול במגוון צורות. קל מאוד להחדרה דרך הקציצות וכך עשיתי – מתכון כבר ראיתם?

המרכיבים

1/2 ק"ג בשר טחון פעמיים
1/2 ק"ג עוף או הודו או קורקבנים טחונים פעמיים
1 בצל גדול
1 בטטה בינונית קלופה
1 גזר גדול
1 סלק גדול
2 תפו"א
1 צרור / 2 כוסות פטרוזיליה (לא חובה – רצוי מאוד)
4 שיני שום כתושות (לפחות)
2 ביצים
2-4 כוסות פרורי לחם. (הסבר בהמשך)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה (זרעים או אבקה)
2 כפות פפריקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
3 כפות דבש
1 כף סויה

הכנה

טוחנים פעמיים במטחנת בשר בצל, בטטה, גזר, סלק, תפו"א את הפטרוזיליה טוחנים פעם אחת. מערבבים את הירקות יחד עם הבשר.
מוסיפים פרורי לחם, ביצים, תבלינים, דבש וסויה לשיים כ2- דקות.
טועמים – התרגלנו "מהכתומות".
בודקים תיבול ונותנים לבשר לעמוד כ1/2 שעה לפני כדרור.
מכדררים קציצות מומלץ להכין קערית עם מים להרטבת הידיים למניעת הדבקות הקציצות, ניתן כמובן להקפיא – איך? פשוט וקל לוקחים קופסאות בשר (אני משתמש בקופסאות רמי לוי) יוצרים שכבת קציצות עליה ניילון ושוב שיכבה וכן אלאה.
במידה ותרצו להפשיר קציצות העדיפות היא על הפשרה של יום מראש במקרר.
טיגון - במחבת מטגנים את הקציצות בשמן עמוק (1 ס"מ ), יש לוודא שחום השמן לא גבוה כדי שההשקעה שלנו לא תישרף.
זכרו שכאשר מכניסים מספר קציצות למחבט טמפרטורת השמן יורדת מעט.
הערה אחרונה
כמות פרורי הלחם תקבע את מידת הרכות של הקציצות, 2 כוסות יספיקו אך הקציצות יצאו רכות . בבישול ברוטב הן עלולות להתפרק, בטיגון הן מושלמות והילדים משתגעים אליהן. גם 4 כוסות זו לא כמות גדולה מומלץ להתחיל עם 4 כוסות ובפעם הבאה להפחית. 

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design