קציצות כתומות

כפי שכבר נאמר ויאמר, בכל מתכוני הבשר למיניהם ניתן לבצע גיוונים ורעיונות חדשים. אפשר להתחיל על פי המתכון ולאחר מכן מגוונים במיני גיוונם. אנו כאן נראה מספר אפשרויות ואולי בעתיד נוסיף כמה מתכונים נוספים.
אהבתנו למתוק ניכרת כאן מאוד והשימוש בסילאן ודבש מורגשת למרחוק. מדי פעם בפעם אנו מתעלמים מהם ומנסים גם לשנות אבל אז הסיכוי הוא שתמצאו אותם ברוטב. טוב נו באמת הגיע זמן קריאת מתכון !

המרכיבים

1/2 ק"ג בשר טחון פעמיים
1/2 ק"ג עוף או הודו או קורקבנים טחונים פעמיים
1 בצל גדול
1 בטטה בינונית קלופה
3 גזרים גדולים.
1/4 – 1/2 דלורית (תלוי בגודל) אפשר דלעת.
1 תפו"א גדול או 2 קטנים
1 צרור / 2 כוסות פטרוזיליה (לא חובה – רצוי מאוד)
2 ביצים
4 כוסות פרורי לחם.
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה (זרעים או אבקה)
2 כפות פפריקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
3 כפות סילאן 100% (טבעי) ואפשר סילאן רגיל
1 כף סויה

הכנה

טוחנים פעמיים במטחנת בשר בצל, בטטה, גזרים, דלורית, תפו"א את הפטרוזיליה טוחנים פעם אחת. מערבבים את הירקות יחד עם הבשר.
מוסיפים פרורי לחם, ביצים, תבלינים ולשים כ2- דקות, טועמים (כן נכון הבשר חי אבל בכל זאת זה כיף וטעים...), בודקים תיבול ונותנים לבשר לעמוד כ1/2- שעה לפני כידרור.
מכדררים קציצות, מומלץ להכין קערית עם מים להרטבת הידיים למניעת הדבקות הקציצות, ניתן כמובן להקפיא – איך? פשוט וקל לוקחים קופסאות בשר (אני משתמש בקופסאות רמי לוי) יוצרים שכבת קציצות, עליה נילון ושוב שיכבה וכן הלאה.
במידה ותרצו להפשיר קציצות העדיפות היא על הפשרה של יום מראש במקרר.
טיגון - במחבת מטגנים את הקציצות בשמן עמוק (1 ס"מ), יש לוודא שחום השמן לא גבוה כדי שההשקעה שלנו לא תישרף.
זכרו שכאשר מכניסים מספר קציצות למחבת טמפרטורת השמן יורדת מעט.

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design