ניוקי

"יום שלישי את יודעת יש בגן חגיגה - צמחונית..." בימי שלישי (פעמים כי טוב) החלטתי שאנו עוברים לצמחוני בארוחת צהרים ולא בשר כמו בשאר ימי השבוע.
היום הזה הפך להיות מסובך ביותר, הוא יום בודד שבו אני מנסה לחשוב על רעיונות חדשים כל פעם. יהיה קל לתת ספגטי ברוטב עגבניות אבל זה גם משעמם, כל פעם אותו הדבר. לכן אני משנה, כאן אתם תראו את הניוקי הראשון שלנו באדיבותו של אבא של נועם, יניב, שסיפק את המתכון לניוקי – תודה.
הוראות בישול: המתכון פשוט, פשוט, פשוט...
אבל יש להקפיד על כמה כללים פשוטים, האויב של הניוקי היא הרטיבות, מכל סוג שהיא. לכן את תפו"א עדיף לאפות בתנור או לבשל במים עד לרגע הריכוך ולהוציא מיד. מומלץ לבשל או לאפות בקליפתם ורק לאחר מכן לקלף.

המרכיבים

1 ק"ג תפו"א מבושלים / אפויים – אם אופים אז ב200 מעלות עד לריכוך, בערך שעה.
1 ביצה
11/2 כוסות קמח
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
1 כף מלח לבישול

הכנה

קשה, קשה, קשה...
להרתיח מים + כף מלח
לקלף את תפו"א, למעוך אותם, להוסיף ביצה קמח, ללוש היטב.
קורצים חתיכה מהבצק מגלגלים על משטח מקומח קלות, ל"נקניק" בעובי 1 ס"מ וחותכם עם סכין חתיכות באורך של 11/2 ס"מ. מכניסים למים הרותחים, מהרגע שהניוקי צפים ממתינים דקה ומוציאים.
ניתן גם ליצור ניוקי בעזרת שקית זילוף ממלאים אותה בבצק ופשוט ללחוץ וכאשר יוצא הבצק לחתוך עם מספרים ישירות לסיר או למשטח העבודה.
רטבים ותוספות
ניתן לשדך כל רוטב, אדום , ירוק (פסטו), ורוד (האדום +שמנת), שקוף / חצי שקוף (עם שמן זית וזית+ חמאה). רטבים בהמשך...
ניתן גם לצבוע בצבעים ולהוסיף תוספות לבצק כגון: מוצרלה, פרמזן וכ"ו ומיני ירקות ועלים (בזיליקום לדוגמה)

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design