חלום - גן ילדים | זכרון יעקב
 

חלה של שבת

או יום טוב או סתם כשרוצים ליהנות.
זהו מתכון מהסוג הסודי מהמתכונים שאנשים לוקחים איתם ל...לחו"ל, בקיצור קשקוש אחד גדול,
המתכון הסודי עם המרכיב הסודי (רוצו לראות קונג-פו פנדה).
כשאני שומע מישהו מדבר על מרכיבים סודיים יש כמה אפשרויות או שהוא מהמכונים הסודיים של המדינה או מאיראן או שאין לו מה ל"מכור" ולכן הוא מסתתר מאחורי ה"סודי". לרוב האופציה האחרונה היא הנכונה.
אם לא אכפת לכם ניגש למתכון. אבל בחיאת ראבאק לא לפרסם ברבים בכל זאת הוא "סודי"...

המרכיבים

לבצק
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים או 1 שימרית או 1 קובית שמרים.
אני ממליץ על שמרים יבשים מטעמי נוחות
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת (ניתן להחליף במחמאה אבל לא רצוי)
4 ביצים (לא פחות)
11/2 כוסות מים או חלב (החלב יוצר תחושה עוגתית יותר)
1/2 כפית מלח
ביצה + כפית דבש לערבב היטב - למריחה על החלה.
מילוי קקאו
כחוק אצבע היחס לקקאו 1 ל4-, פרשנות – על כל 1 קקאו 4 סוכר.
כנאמר 1/4 כוס קקאו על 1 כוס סוכר אפשרי להוסיף סוכר וניל אחד
אם רוצים ניתן גם להוסיף מעט קינמון (רחמנות)
50 גרם חמאה מומסת
לערבב קקאו וסוכר ללא החמאה. אם רוצים קינמון לערבב גם אותו.

הכנה

לחמם תנור ל175 מעלות
בקערת המיקסר לערבב יבשים – קמח, סוכר, שמרים ללא מלח, להוסיף ביצים להתחיל ללוש במהירות איטית, להוסיף חמאה ומים /חלב לאחר דקה להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות.
לכסות את הקערה בניילון ניצמד ולהתפיח כשעה.
מוציאים את הבצק בעדינות מהקערה למשטח העבודה (נו, שולחן, שיש מה שבנמצא) מחלקים את הבצק לשניים וכל חלק לשלוש. המהדרין יניחו לבצק לנוח עוד 15 דקות לאחר תוכנית החלוקה.
מנקודה זו שתי אופציות או להפוך את הבצק לחלה לשבת וזאת אומרת לקלוע צמה ובכך לסיים את הסיפור (חלה לשבת) או להמשיך וליצור מילויים ווריאציות שונות, כל 1/3 מרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי של 1/2 ס"מ בערך (לא צריך סרגל) מורחים חמאה על כל מלבן הבצק ומפזרים שליש מכמות הקקאו על הבצק אך משאירים שוליים של 1 ס"מ ללא קקאו.
מגלגלים את הבצק בהתחלה ע"י צביטה מעיכה צביטה מעיכה לכל האורך ולאחר מכן מגלגלים ובשוליים מורחים חמאה ומדביקים את השולים לגליל. (אין ציור תדמיינו...).
כך ממשיכים עם יתר הבצק. לוקחים שלושה גלילי בצק יוצרים צמה ומניחים לתפיחה של 1/2 שעה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים ביצה ואם רוצים מפזרים גם שומשום, מכניסים לתנור ל30 דקות. ויאללה באלאגן .
זהירות !!! – זה טעים

תוספות ושדרוגים בהמשך...

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design