ספגטי בולונז

טוב אז ככה, הבולונז תפס אותנו כארוחת יום חמישי קבועה לכן אנו דואגים לגוון את מרכיבי הבולונז הנוספים (מלבד העגבניות שהן קבועות) קצת עבודה הרבה בישול.
לאט לאט תבינו ותדעו איזה טעמים אתם אוהבים יותר או פחות.
טיפ קטן – הילדים "מתים" על בולונז לכן ניתן ל"דחוף" כמעט הכול... כמובן בנוסף לעגבניות וזהירות עם הפלפל השחור.

המרכיבים

1/2 ק"ג בשר טחון
3 עגבניות טריות קלופות חתוכות לקוביות
1 גזר - חתוך לקוביות
1 פלפל - בינוני חתוך לקוביות
1 קישוא – חתוך לקוביות
1 סלק – חתוך לקוביות
1 בצל - חתוך לקוביות קטנות
1 כוס רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתושות
תבלינים – כמון, כורכום, כוסברה, מלח פלפל
1/4 כוס סילאן
3 + 3 כפות שמן / שמן זית
2 כוסות מים
1 חבילת פסטה

הכנה

בסיר מחממים 3 כפות שמן (עדיף זית), מטגנים את הבשר עד לשלב שהוא הופך לפרורים וצבעו אפרפר ומוציאים לכלי נפרד .
מוסיפים עוד 3 כפות שמן מחממים על אש גבוהה ומוסיפים בצל, מטגנים קלות מוסיפים את הירקות ללא שום, מערבבים מעט וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ5 דקות.
מוסיפים שום מערבבים ומבשלים דקה נוספת, עכשיו הגיע תורו של הבשר לחזור לזירה, לשפוך את כל הבשר לירקות ולערבב.
להוסיף תבלינים, חצי כפית מכל תבלין ערבוב קליל ויאללה את רסק העגבניות וכמובן את הסילאן והמים מערבבים שוב מביאים לרתיחה וממשיכים בישול על אש קטנה בעבוע עדין במשך שעתיים. לא להיבהל אם בהתחלה הבולונז נוזלי, הוא יסמיך לאורך הבישול ואולי נזדקק לעוד תוספת של מים.
בודקים טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
מכינים פסטה - כאן כולי תקווה שתסתדרו לבד.
בתאבון.

חזרה למתכונים

 

Bar Or Design